CSM

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


                                                                                                                              30 iunie 2016

 

 

Comunicat de presă privind suspendarea din funcţie a domnului Nedelcuță Traian Eduard, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman

 

 

În şedinţa de azi, 30 iunie 2016, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie, începând cu această dată, a domnului Nedelcuță Traian Eduard, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, ca urmare a dispunerii faţă de acesta a măsurii controlului judiciar, măsură având în  conţinutul său şi obligaţia prevăzută de art. 215 alin. (2) lit. e) din Codul de procedură penală, respectiv să nu exercite profesia de procuror în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

 

Hotărârea de suspendare din funcţie a fost luată de Secţia pentru procurori în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform cărora secţiile Consiliului dispun suspendarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor.

Reamintim că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupţie comise în anul 2014. 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media