CSM

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


                                                                                                                                                                    29 noiembrie 2016

 

 

 

 

 

Comunicat de presă privind propunerea Secţiei pentru judecători a CSM de numire în funcţia de preşedinte al Secţiei a II-a civile a ÎCCJ a doamnei judecător Voicheci Eugenia

 

 

 

În urma interviului organizat astăzi, 29 noiembrie 2016, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de numire în funcţia de preşedinte al Secţiei a II-a civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a doamnei judecător Voicheci Eugenia (proiectul poate fi vizualizat aici).

 

Potrivit dispoziţiilor art. 53 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt numiţi de către Preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin 2 ani.

Numirea în funcţia de preşedinte de secţie al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, conform alin. 3 al aceluiaşi text de lege.

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media