CSM

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


29 iunie 2016

 

Comunicat de presă privind suspendarea din funcţie a domnului Tudose Liviu Mihail, procuror general adjunct al Parchetului de pe lāngă Curtea de Apel Ploieşti şi a domnului Mihăilă Aurelian Constantin, procuror īn cadrul Parchetului de pe lāngă Curtea de Apel Ploieşti

 

            Īn şedinţa de azi, 29 iunie 2016, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărāt suspendarea din funcţie, īncepānd cu această dată, a domnului Tudose Liviu Mihail, procuror general adjunct al Parchetului de pe lāngă Curtea de Apel Ploieşti şi a domnului Mihăilă Aurelian Constantin, procuror īn cadrul Parchetului de pe lāngă Curtea de Apel Ploieşti, ca urmare a trimiterii īn judecată pentru săvārşirea unor infracţiuni.

 

Hotărārile Secţiei au fost luate īn temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform cărora secţiile Consiliului dispun suspendarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor şi art. 62 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit cărora procurorul este suspendat din funcţie cānd a fost trimis īn judecată pentru săvārşirea unei infracţiuni.

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media