CSM

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


28 martie 2016

 

 

 

 

Comunicat de presă

 

privind avizarea propunerii ministrului justiției de reînvestire a doamnei Laura Codruța Kovesi în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie

 

 

           

            În şedinţa de astăzi, 28 martie 2016, după parcurgerea activităților prevăzute în procedura de avizare, analizarea proiectului de management şi susţinerea interviului, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, cu unanimitate de voturi,  propunerea ministrului justiției de reînvestire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Laura Codruța Kovesi, procuror şef al DNA.

 

 

Propunerea pentru reînvestirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei procuror Laura Codruța Kovesi a fost înaintată Consiliului Superior al Magistraturii de către ministrul justiţiei în data de 29 februarie 2016.

Hotărârea de avizare a Secţiei pentru procurori va fi transmisă Ministerului Justiţiei în cursul zilei de astăzi, 28 martie 2016.

 

Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

 

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media