CSM

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


              26 aprilie 2016

 

 

 

Comunicat de presă

 

privind admiterea cererii de apărare a  reputaţiei  profesionale formulată

de către doamna Elena Hach, procuror al PÎCCJ, membru în Plenul ONPCSB

 

 

 

           În şedinţa de azi, 26 aprilie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis ca întemeiată cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de doamna procuror Elena Hach din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în prezent membru în Plenul Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor.

 

      Consiliul Superior al Magistraturii apără corpul magistraţilor împotriva oricăror acte de natură să aducă atingere independenţei, imparţialităţii şi reputaţiei profesionale a acestora.

      Prin cererea din data de 7 martie 2016, doamna procuror a solicitat apărarea reputaţiei sale profesionale în raport cu afirmaţiile lansate în spaţiul public prin intermediul emisiunilor difuzate de postul de televiziune Naşul TV” începând cu data de 2 februarie 2016 şi până în prezent, precum şi prin articolele publicate pe site-ul acestui post de televiziune, preluate ulterior şi în publicaţiileEvenimentul zilei”, “LibertateaşiDCnews”.

             În spațiul public, prin intermediul materialelor de presă enumerate, au fost lansate o serie de acuzaţii referitoare la activitatea doamnei procuror în calitatea sa de membru în Plenul Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, în sensul folosirii abuzive a acestei instituţii a statului pentru a crea o presiune constantă, în a aduce prejudicii de imagine, morale şi financiare atât familiei cât şi prietenilor realizatorului emisiunii Naşul”, domnul Radu Moraru.

 

            Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat afirmațiile denigratoare lansate în spațiul public la adresa doamnei Elena Hach, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, calitate în virtutea căreia aceasta a fost numită şi detaşată ca reprezentant al PÎCCJ - membru în Plenul Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, i-au afectat reputaţia profesională.

Hotărârea Plenului urmează a fi publicată pe pagina web a Consiliului Superior al Magistraturii www.csm1909.ro în termenul legal.

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media