CSM

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


   26 aprilie 2016

      

 

Comunicat de presă

privind sesizarea Inspecţiei Judiciare

 

 

Astăzi, 26 aprilie 2016, domnul judecător Mircea Aron, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări, potrivit competenţelor legale, pentru a stabili dacă şi în ce măsură prin afirmaţiile lansate în spaţiul public de către domnul Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului României, a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său.

Sesizarea vizează afirmaţiile făcute de domnul Călin Popescu Tăriceanu în cadrul emisiunilor “Ediţia de seară” difuzată pe postul de televiziune “România TV” în data de 22 aprilie 2016 cu începere de la ora 22:00 şi Punctul de întâlnire” difuzată pe postul de televiziune “Antena 3” în data de 24 aprilie 2016 cu începere de la ora 19:00, precum şi a mesajului postat pe contul de Facebook în data de 22 aprilie 2016.

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media