CSM

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


                                                                                                                         26 aprilie 2016   

 

 

Comunicat de presă

 

privind calendarul pentru examinarea propunerilor ministrului

justiţiei de avizare a reînvestirii domnilor procurori Călin Nistor şi Marius Constantin Iacob în funcţiile de procuror şef adjunct al DNA

 

 

 

         În şedinţa de azi, 26 aprilie 2016, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit calendarul pentru examinarea propunerilor ministrului justiţiei de avizare a reînvestirii în funcţiile de procuror şef adjunct la Direcţia Naţională Anticorupţie a domnilor procurori Călin Nistor şi Marius Constantin Iacob.

 

         Procedura avizării se desfăşoară conform dispoziţiilor art. 54 alin. 1 din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, art. 211 din H.C.S.M. nr.193/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind transferul şi detaşarea judecătorilor şi procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor şi procurorilor în alte funcţii de conducere, precum şi numirea judecătorilor în funcţia de procuror şi a procurorilor în funcţia de judecător, art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, respectiv a Hotărârilor nr. 161/2011 şi nr. 105/2013 ale Secţiei pentru procurori prin care au fost stabilite criteriile, subcriteriile şi indicatorii privind standardele de evaluare a interviului şi a lucrărilor candidaţilor pentru numirea în funcţii de conducere. 

          Secţia pentru procurori a hotărât ca examinarea candidaţilor propuşi să se desfăşoare conform următorului calendar:  

            - 26 aprilie 2016 - punerea în dezbatere publică a proiectelor de management şi efectuarea verificărilor asupra candidaturilor;

- 16 mai 2016 - analizarea rezultatelor demersului anterior şi intervievarea candidaţilor;

- 17 mai 2016 - transmiterea avizului către Ministerul Justiţiei.

 

 

  

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media