CSM

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


                                                                                                                              25 mai 2016

 

 

 

Comunicat de presă

                                                    

privind sancţionarea disciplinară a doamnei Bărbulescu Elena, judecător în cadrul Judecătoriei Piteşti şi a doamnei Moldovan Dana Iuliana, judecător în cadrul

Judecătoriei Braşov

 

 

 

                 În şedinţa de azi, 25 mai 2016, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunile disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Bărbulescu Elena, judecător în cadrul Judecătoriei Piteşti şi a doamnei Moldovan Dana Iuliana, judecător în cadrul Judecătoriei Braşov.

 

În temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat doamnei Bărbulescu Elena, judecător în cadrul Judecătoriei Piteşti, sancţiunea disciplinară constând în “avertisment”, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) teza I şi  lit. t) teza a II-a din acelaşi act normativ - „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor…” şi  „exercitarea funcţiei cu… gravă neglijenţă”.

                 De asemenea, în aceeaşi şedinţă, în temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat doamnei Moldovan Dana Iuliana, judecător în cadrul Judecătoriei Braşov, sancţiunea disciplinară constând în  “avertisment”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza I din acelaşi act normativ - „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor…”.

 

Hotărârile secţiei vor cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptelor pentru care s-au aplicat sancţiunile disciplinare menţionate, urmând a fi redactate şi publicate pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.

Acestea pot fi atacate cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media