CSM

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


24 octombrie 2016

 

 

Comunicat de presă referitor la evenimentele organizate de Ziua Europeană a Justiţiei

 

 

 

           

             La data de 25 octombrie a fiecărui an, întreaga Europă celebrează Ziua Europeană a Justiţiei.

             Cu această ocazie, Consiliul Superior al Magistraturii, instanţele de judecată şi parchetele din întreaga ţară îşi vor deschide porţile în cadrul unor manifestări specifice prin care justiţia să fie adusă mai aproape de cetăţeni.

   

            Organizarea acestor activităţi se înscrie în cadrul general al eforturilor constante ale instituţiilor judiciare pentru asigurarea unui grad sporit de transparenţă în înfăptuirea actului de justiţie, care să permită cetăţenilor o percepţie reală asupra modalităţii de funcţionare a justiţiei de zi cu zi, în scopul de a fi mai bine informaţi despre drepturile lor.

            În cadrul acestor evenimente, în data de 25 octombrie 2016, la sediul din Bucureşti, Calea Plevnei nr.141 B, sector 6, reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii vor primi grupuri de studenţi din cadrul facultăţilor de drept din Bucureşti, interesaţi de activitatea justiţiei.

            Detalii privind evenimentele organizate de instanţele judecătoreşti şi parchetele din ţară sunt disponibile pe paginile oficiale de internet ale fiecărei instituţii.

           

            Reamintim că Ziua Europeană a Justiţiei este sărbătorită începând cu anul 2003 la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene şi este destinată cetăţenilor, studenţilor şi persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul justiţiei, scopul activităţilor desfăşurate fiind de a aduce justiţia în atenţia acestora  şi de a reaminti că aceasta este un serviciu pentru cetăţeni.

           

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media