CSM

 

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


22 februarie 2016

 

Comunicat de presă

privind suspendarea din funcţie a doamnei judecător Elena Poiană, preşedintele Judecătoriei Sfântu Gheorghe

 

 

 

În şedinţa din data de 22 februarie 2016, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţia de judecător şi de preşedinte, începând cu această dată, a doamnei judecător Elena Poiană, preşedintele Judecătoriei Sfântu Gheorghe, ca urmare a dispunerii faţă de aceasta a măsurii arestării preventive.

 

Măsura arestării preventive a fost dispusă pentru o perioadă de 30 de zile prin încheierea nedefinitivă pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia – Secţia Penală la data de 17 februarie 2016, la propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie.

Hotărârea de suspendare din funcţie a fost luată de Secţia pentru judecători în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform cărora secţiile Consiliului dispun suspendarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor şi art. 62 alin. (1) lit. a1)  din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit cărora judecătorul este suspendat din funcţie când faţă de acesta s-a dispus arestarea preventivă.

 

Reamintim că  Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în anul 2015.

 

 

 

 Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media