CSM

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


                                                                                                                               21 aprilie 2016

 

Comunicat de presă

privind avizarea propunerii ministrului justiției de numire a domnului Augustin Lazăr īn funcţia de procuror general al Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie

 

 

            Īn şedinţa de astăzi, 21 aprilie 2016, după parcurgerea activităților prevăzute īn procedura de avizare, analizarea proiectului de management şi susţinerea interviului, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului justiției de numire īn funcţia de procuror general al Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lāngă Curtea de Apel Alba Iulia.

            Propunerea pentru numirea īn funcţia de procuror general al Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a domnului procuror Augustin Lazăr a fost īnaintată Consiliului Superior al Magistraturii de către ministrul justiţiei īn data de 1 aprilie 2016.

Hotărārea de avizare a Secţiei pentru procurori va fi transmisă Ministerului Justiţiei īn cursul zilei de astăzi, 21 aprilie 2016.

            Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele Romāniei, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani īn funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reīnvestirii o singură dată.

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media