CSM

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


                                                                                                                                    16 mai 2016

 

 

Comunicat de presă

privind avizarea propunerilor ministrului justiției de reînvestire a domnilor procurori Nistor Călin şi Marius Constantin Iacob în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie

 

 

            În şedinţa de astăzi, 16 mai 2016, după parcurgerea activităților prevăzute în procedura de avizare, analizarea proiectelor de management şi susţinerea interviurilor, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerile ministrului justiției de reînvestire în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnilor procurori Nistor Călin şi Marius Constantin Iacob.

            Propunerile pentru reînvestire în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost înaintate Consiliului Superior al Magistraturii de către ministrul justiţiei în data de 25 aprilie 2016.

Hotărârile de avizare a Secţiei pentru procurori vor fi transmise Ministerului Justiţiei în cursul zilei de astăzi, 16 mai 2016.

            Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media