CSM

 

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)

11 martie 2016

 

 

 

 

Comunicat de presă

privind sprijinul oferit de CSM şi MJ în cadrul Programului ”Şcoala Altfel” 

 

 

 

Consiliul Superior al Magistraturii şi Ministerul Justiţiei încurajează continuarea activităţilor derulate în anii anteriori în cadrul Programului ”Şcoala Altfel” şi reafirmă disponibilitatea de a sprijini unităţile de învăţământ preuniversitar în promovarea educaţiei juridice în şcoli şi licee, prin facilitarea accesului elevilor la cunoştinţe elementare de drept.

Astfel, în vederea pregătirii activităţilor organizate în cadrul Programului ”Şcoala Altfel” din perioada 18-22 aprilie 2016, Consiliul Superior al Magistraturii şi Ministerul Justiţiei oferă sprijin pentru organizarea de vizite la sedii de instanţe, parchete, precum şi la sediile ministerului şi consiliului pentru grupurile de elevi care doresc să cunoască activitatea specifică în efectuarea sau administrarea actului de justiţie.

În acest sens, cei interesaţi sunt invitaţi să contacteze președinții de instanțe judecătorești sau conducătorii parchetelor de pe lângă acestea, din raza lor teritorială, respectiv CSM (csm-presa@csm1909.ro) şi MJ (educatiejuridica@just.ro), pentru stabilirea detaliilor acestor vizite.

Reamintim că Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public și Ministerul Educației Naționale au semnat în data de 31 octombrie 2013 ”Protocolul de colaborare privind educația juridică în unitățile de învățământ preuniversitar”. În baza acestui document, o serie de activităţi sunt deja în curs de derulare, respectiv participarea magistraților (judecători şi procurori) la expuneri pe teme juridice în cadrul unităților de învățământ primar, gimnazial şi liceal, vizite ale elevilor în cadrul instanţelor şi parchetelor, organizarea de evenimente dedicate educației juridice (dezbateri publice, mese rotunde, competiții adresate elevilor), distribuirea în școli şi licee a unor materiale cu specific juridic.

 

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media