CSM

 

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


 9 martie  2016

 

 

Comunicat de presă

 

privind calendarul de desfăşurare a activităţilor prevăzute în procedura de avizare

a propunerii ministrului justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DNA

 

 

 

           În şedinţa de azi, 9 martie 2016, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat calendarul de desfăşurare a activităţilor prevăzute în procedura de avizare a propunerii ministrului justiţiei pentru reînvestirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei procuror Laura Codruţa Kovesi.

 

         Procedura avizării se desfăşoară conform dispoziţiilor art. 54 alin. 1 din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, art. 211 din H.C.S.M. nr.193/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind transferul şi detaşarea judecătorilor şi procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor şi procurorilor în alte funcţii de conducere, precum şi numirea judecătorilor în funcţia de procuror şi a procurorilor în funcţia de judecător, art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, respectiv a Hotărârilor nr. 161/2011 şi nr. 105/2013 ale Secţiei pentru procurori prin care au fost stabilite criteriile, subcriteriile şi indicatorii privind standardele de evaluare a interviului şi a lucrărilor candidaţilor pentru numirea în funcţii de conducere. 

 

          Secţia pentru procurori a hotărât ca activităţile prevăzute în procedura de avizare a propunerii ministrului justiţiei să se desfăşoare conform următorului calendar:  

            - 9 martie 2016 - punerea în dezbatere publică a proiectului de management şi efectuarea verificărilor asupra candidaturii;

- 24 martie 2016 - analizarea rezultatelor demersului anterior şi intervievarea candidatului;

-  25 martie 2016 - transmiterea avizului către Ministerul Justiţiei.

 

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media