CSM

 

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

 

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


7 februarie 2017

 

 

 

UPDATE - Informare de presă privind agenda CSM īn legătură cu avizarea unor proiecte de acte normative

 

 

 

Īn continuarea Informării de presă privind agenda CSM īn legătură cu avizarea unor proiecte de acte normative publicată pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii www.csm1909.ro īn data de 6 februarie 2017,

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

 

 

este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Īn cursul dimineţii de azi, 7 februarie 2017, la Consiliul Superior al Magistraturii a fost īnregistrată solicitarea Ministerului Justiţiei de retragere a Proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedură Penală, proiect transmis Consiliului la data de 6 februarie 2017, īn vederea avizării.

 

Totodată, Ministerul Justiţiei a transmis Consiliului o informare privind constituirea, īn perioada următoare, a unui grup de lucru interinstituţional īn vederea elaborării unui proiect de lege pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului  de procedură penală.

Conform documentului transmis, la lucrările grupului de lucru sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii, Īnaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigarea a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, calendarul īntālnirilor urmānd a fi comunicat la o dată ulterioară.

 

 

         

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media