CSM

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


                                                                                                                   6 iulie 2016

 

Comunicat de presă privind suspendarea din funcţie a domnului Văduvan Iulian Costin, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia

 

 

În şedinţa de azi, 6 iulie 2016, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie, începând cu această dată, a domnului Văduvan Iulian Costin, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, ca urmare a dispunerii faţă de acesta a măsurii arestării preventive.

 

Măsura arestării preventive a fost dispusă pentru o perioadă de 30 de zile prin încheierea pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti – Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi de familie la data de 1 iulie 2016 (la propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti), rămasă definitivă ca urmare a respingerii contestaţiei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 5 iulie 2016.

Hotărârea de suspendare din funcţie a fost luată de Secţia pentru procurori în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform cărora secţiile Consiliului dispun suspendarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor şi art. 62 alin. (1) lit. a1)  din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit cărora procurorul este suspendat din funcţie când faţă de acesta s-a dispus arestarea preventivă.

 

Reamintim că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupţie comise în anul 2007 - 2012.

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media