CSM

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


                                                                                                                                    4 mai 2016

 

 

 

 

 

 

Comunicat de presă

 

privind sancţionarea disciplinară a doamnei Ratcu Claudia Irina, procuror

în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului

 

 

 

            În şedinţa de azi, 4 mai 2016, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Ratcu Claudia Irina, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului.

 

În temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat doamnei Ratcu Claudia Irina, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului sancţiunea disciplinară constând în “avertisment”, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. k) şi m) din acelaşi act normativ - absenţe nemotivate de la serviciu, în mod repetat sau care afectează în mod direct activitatea instanţei ori a parchetuluişinerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente”.

 

Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptelor pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.

Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media