CSM

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


                                                                                                              4 ianuarie 2017

  

 

 

Comunicat de presă privind avizarea propunerilor ministrului justiției de numire a unor procurori în funcții de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

 

 

            În şedinţa de azi, 4 ianuarie 2017, după parcurgerea activităților prevăzute în procedura de avizare, analizarea proiectelor de management şi susţinerea interviurilor, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat propunerile ministrului justiției de numire a următorilor procurori în funcţii de conducere din cadrul PÎCCJ:

 

         - domnul Romulus Dan Varga - procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în funcţia de procuror şef al Secției de urmărire penală şi criminalistică;

        - domnul general de brigadă magistrat Gheorghe Coşneanu procuror militar la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara,  în funcţia de procuror militar şef al Secției parchetelor militare;

         - domnul general locotenent magistrat Ion Alexandru procuror militar la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, în funcția de procuror militar şef adjunct al Secției parchetelor militare.

 

            Propunerile pentru numirea în funcţiile de conducere vacante din cadrul PÎCCJ a procurorilor menţionaţi au fost înaintate Consiliului Superior al Magistraturii de către ministrul justiţiei în data de 14 decembrie 2016.

 

            Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media