CSM

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


2 septembrie 2016

 

 

Comunicat de presă privind concursurile de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii şi în magistratură

 

 

Potrivit calendarului de desfăşurare a concursurilor de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii şi de admitere în magistratură, în data de 4 septembrie 2016 se va desfăşura prima etapă a celor două concursuri, constând în proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice la materiile: drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal.

 

Concursul de admitere la INM se organizează pentru ocuparea unui număr de 200 de locuri de auditori de justiţie, din care 130 de locuri sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător, iar 70 de locuri pentru ocuparea funcţiei de procuror.

La acest concurs s-au înscris 2770 de candidaţi, dintre care un număr de 2746 îndeplinesc condiţiile pentru a participa la prima probă, conform tabelului final privind rezultatul verificării condiţiilor de înscriere la concurs, publicat pe site-urile CSM şi INM.

Proba eliminatorie se va desfăşura la UniversitateaNicolae Titulescuşi UniversitateaTitu Maiorescu” din Bucureşti, conform programului de desfăşurare a primei etape a concursului de admitere la INM publicat pe site-urile CSM şi INM – www.csm1909.ro şi www.inm-lex.ro

 

Concursul de admitere în magistratură se organizează pentru ocuparea unui număr de 85 de posturi de judecător în cadrul judecătoriilor şi a 58 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii.

La acest concurs s-au înscris 985 de candidaţi, dintre care un număr de 941 de candidaţi îndeplinesc condiţiile pentru a participa la prima probă, conform tabelului final privind rezultatul verificării condiţiilor de înscriere la concurs, publicat pe site-urile CSM şi INM.

Proba eliminatorie se va desfăşura la Universitatea CreştinăDimitrie Cantemir” din Bucureşti, conform programului de desfăşurare a primei etape a concursului de admitere în magistratură publicat pe site-urile CSM şi INM.

 

Ambele concursuri vor începe la ora 09.00, accesul candidaţilor în săli fiind permis între orele 07.30 – 08.30, numai pe baza actului de identitate (carte de identitate sau paşaport).

Listele cu repartizarea candidaţilor pe săli sunt publicate pe paginile de internet ale CSM şi INM şi vor fi afişate pe uşile sălilor în care se desfăşoară proba.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a celor două concursuri şi înlăturarea oricăror suspiciuni de fraudă, au fost instituite măsuri de securitate adecvate.

 

Consiliul Superior al Magistraturii urează succes candidaţilor!

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media